لوگو گروه صنعتی تهویه کلوانی

مناسب ترین دستگاه های تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی ساختمان مسکونی :

۱ . سیستم متداول بویلر ، چیلر ، فن کویل و هواساز

این سیستم متداول ترین سیستم برای سرمایش و گرمایش ساختمان مسکونی است که وظیفه چیلر سرد کردن آب و وظیفه بویلر موتورخانه ای ، گرم کردن آب است که با پمپ ، آب سرد و گرم به فن کویل های داخل ساختمان و یا به هواسازهای مرکزی مستقر بر روی بام منتقل می شود. آب گرم و سرد در کویل (لوله های) این دستگاه ها جاری شده و فن توسط یک موتور الکتریکی به گردش در می آید تا هوا را با عبور دادن از اطراف کویل ، سرد یا گرم کند. در هواساز دستگاه های افزایش دهنده رطوبت یا کاهش دهنده آن نیز در صورت نیاز نصب می شود. هم در فن کویل ها و هم هواساز می توان با توجه به شرایط محیطی از انواع فیلترها استفاده نمود.

البته در برخی موارد برای سیستم سرمایش مجتمع مسکونی به جای چیلر می توان از یک یا چند مینی چیلر استفاده نمود. نحوه کارکرد مینی چیلر مشابه چیلر است و فقط در ابعاد کوچکتر ساخته می شود که منبع انبساط و پمپ و … نیز مستقیما بر روی مینی چیلر نصب می شوند. برای مثال برای هر واحد از ساختمان یا هر طبقه چند واحدی می توان یک مینی چیلر اختصاص داد.

 

۲ . دستگاه ایرواشر یا دستگاه زنت آپارتمانی

هم دستگاه زنت آپارتمانی و هم ایرواشر آپارتمانی دستگاه های مناسب سرمایشی و گرمایشی ساختمان مسکونی هستند که کاملا متفاوت نسبت به سیستم چیلر و بویلر عمل می کنند و قیمت اولیه آنها کمتر از هر نوع سیستمی است. برای سرمایش ، هر دو با استفاده از پاشش آب در مسیر هوای عبوری از دستگاه و به کار بردن پدهای سلولوزی خیس شده با آب ، کار می کنند. برای گرمایش ، در هر دو یک یا چند ردیف کویل (لوله های مسی با پره های آلومینیومی) نصب می شود که آبگرم پمپاژ شده از سوی بویلر یا پکیج گازسوز در آن جاری شده و با چرخش فن و دمیده شدن هوا از اطراف لوله ها ، هوا گرم می شود.

در هر دو می توان انواع فیلترها را با توجه به شرایط هوایی محیط و یا نیاز نصب کرد و همچنین برای زمستان ، رطوبت هوای عبوری از دستگاه را به میزان دلخواه افزایش داد. نکته اینکه هر دو این دستگاه ها برای مناطق با آب و هوای مرطوب مانند مناطق ساحلی جنوب و شمال کشور مناسب نیستند ولی برای سایر مناطق ایران که آب و هوای نیمه خشک یا خشک دارند ، مناسب هستند.

۳ . دستگاه های گرمایشی و سرمایشی GHP و VRF

هر دو این دستگاه ها هم گرمایشی و هم سرمایشی هستند که به عنوان سیستم تهویه مطبوع مجتمع مسکونی ، آپارتمان و حتی برج های مرتفع مورد استفاده قرار می گیرند. هر دو از یک یا تعدادی دستگاه مکعب مستطیلی به نام یونیت خارجی و تعداد زیادی فن کویل یا هواساز متصل به آنها به نام یونیت های داخلی تشکیل می شوند که مبرد (گاز فریون) با لوله هایی از جنس مس بین این یونیت ها حرکت کرده و دمای هوای داخل ساختمان را در فن کویل ها یا هواساز ، کاهش یا افزایش می دهند.

فن کویل و هواساز در این سیستم عینا مشابه همان سیستم چیلر و بویلر است و با این تفاوت که به جای آب گرم و سرد ، مبرد به لوله های آنها ارسال می شود. این دستگاه ها قیمت اولیه بالاتر نسبت به چیلر و بویلر دارند ولی مصرف انرژی در آنها کمتر است. دستگاه GHP با گاز شهری و اندکی برق کار می کند ولی دستگاه VRF تماما با انرژی الکتریسیته کار می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست